Nvda 2023.3 vylepšená podpora v ms office a opraven katalog doplňků

Další stabilní verze open source odečítače Nvda tentokráte s označením nvda 2023.3 je venku.
Tato verze obsahuje vylepšení stability a rychlosti hlasového výstupu a zvuků NVDA. Přidali jsme možnosti nezávislého ovládání hlasitosti hlasového výstupu a zvuků NVDA nebo nastavení hlasitosti zvuků NVDA podle hlasitosti hlasového výstupu. NVDA nyní dokáže automaticky obnovovat okno rozpoznaného textu OCR a číst nový text. Tuto možnost lze nastavit v nastavení NVDA v kategorii Rozpoznávání textu v systému Windows. Byly opraveny chyby související se zpracováním Braillova písma, konkrétně byla vylepšena detekce braillských řádků a detekce pohybu systémového kurzoru. Nyní je možné vyloučit ovladače z automatické detekce braillských řádků, což může urychlit odezvu. Byly také přidány nové příkazy pro ovladač BRLTTY. Dále byly opraveny chyby v katalogu doplňků, v aplikacích Microsoft Office, v kontextových nabídkách Microsoft Edge a v kalkulačce.




Nové funkce



  • Vylepšená správa zvuku:
    Do Nastavení byla přidána nová kategorie označená jako zvuk:
    Klávesová zkratka je NVDA+ctrl+u.
    Nyní je možné určit, že hlasitost řeči a hlasitost zvuků NVDA bude stejná.

  • Je také možné oddělit hlasitost zvuků NVDA a hlasitost hlasového výstupu.

  • Nastavení výstupního zařízení bylo přesunuto do kategorie zvuků.

  • NVDA nyní ve výchozím nastavení používá rozhraní WASAPI (Windows Audio Session API), což urychluje stabilitu a odezvu řečového výstupu a zvuků NVDA.

  • Upozorňujeme, že rozhraní WASAPI není kompatibilní s některými doplňky. K dispozici jsou však aktualizace, proto nejprve aktualizujte doplňky a poté aktualizujte NVDA. Nekompatibilní doplňky budou po aktualizaci zakázány. Jedná se o doplňky:
    Tonyho vylepšení.

  • Rozšíření globálních příkazů NVDA na verzi 12.0.8.

  • NVDA nyní dokáže automaticky aktualizovat rozpoznaný text a číst změny při použití rozpoznávání textu v systému Windows.
    Chcete-li tuto možnost použít, zaškrtněte v nastavení rozpoznávání textu systému Windows možnost Pravidelně obnovovat rozpoznaný text.
    Je-li tato možnost povolena, lze upozornění na změny rozpoznaného textu ovlivnit nastavením Upozorňovat na dynamicky změněný obsah (nvda+5).

  • Pokud používáte automatické rozpoznávání braillských řádků, můžete určit řádky, které nebudou při rozpoznávání brány v úvahu.

  • Do nastavení čtení textu byla přidána nová možnost „Ignorovat prázdné řádky pro oznámení o odsazení“.

  • Do režimu procházení byl přidán nový příkaz pro přechod mezi záložkami. (#15046)



ke stažení



stáhnout nvda 2023.3

Příspěvek byl publikován v rubrice novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *