Vydání NVDA 2010.2 RC1

Jsme rádi, že můžeme oznámit, že byla vydána RC verze NVDA 2010.2. RC znamená, že jde o release candidate, což v praxi znamená, že jej může používat většina uživatelů a že pokud se při práci neobjeví nějaké výrazné chyby bude tato verze totožná s vydáním finální verze NVDA 2010.2.

Všimněte si, že byly aktualizovány překlady, hlavně dokument co je nového – soubor changes.html ve kterém se dočtete o všech podstatnýh změnách.

Novinky ve verzi NVDA 2010.2

  • Prohlížení objektů čtecím kurzorem bylo výrazně zjednodušeno. Kurzor nyní ignoruje objekty, které nejsou důležité pro uživatele; tj. takové, které plní pouze funkci vylepšení vzhledu, a nepřístupné objekty.
  • NVDA nyní umí ohlašovat formátování textových prvků i v aplikacích využívajících Java Access Bridge (včetně OpenOffice.org). (#358, #463)
  • Při pohybu myší po buŇkách v Microsoft Excelu bude nyní NVDA oznamovat jejich text.
  • V aplikacích využívajících Java Access Bridge bude nyní text dialogu automaticky přečten při jejich objevení. (#554)
  • Ve virtuálním prohlížeči je nyní možné pracovat také s obsahem Adobe Flash. Nadále je podporováno i prohlížení objektů a přímá interakce s prvky (pomocí formulářového režimu). (#453)
  • Editační textové prvky ve vývojovém prostředí Eclipse jsou nyní přístupné, včetně editoru kódu. Musíte však používat Eclipse 3.6 nebo novější. (#256, #641)
  • NVDA již dokáže zachytit většinu textu, vypisovaného na obrazovku. (#40, #643)
  • – To umožňuje čtení i takových prvků, které nezobrazují informace žádným spolehlivějším způsobem. – Mezi takto zpřístupněné prvky patří např.: některé položky nabídek, které zobrazují ikony př. podnabídka otevřít v programu u souborů ve Windows Xp) (#151), editovatelná textová pole v aplikacích Windows Live (#200), seznam chyb v Outlook Expressu (#582), editovatelný textový prvek v TextPadu (#605), seznamy v Eudoře, ada prvků v australském E-taxu a lišta se vzorci v Microsoft Excelu.
  • Doplněna podpora pro editor kódu v Microsoft Visual Studiu 2005 a 2008. Je třeba vlastnit alespoň Visual Studio Standard; tato podpora nefunguje v Express edicích. (#457)
  • Podpora dokumentů IBM Lotus Symphony.
  • Raná experimentální podpora Google Chrome. Berte prosím na vědomí, že podpora odečítačů obrazovky u samotného Chromu zatím zdaleka není kompletní, a tak může být v budoucnu potřeba ještě další práce i na straně NVDA. Abyste tuto podporu mohli vyzkoušet, budete potřebovat některé novější vývojové vydání Chromu.

Download odkazy

NVDA 2010.2 RC1 – installer

NVDA 2010.2 RC1 – portable verze

co je nového v nvda 2010.2.RC1 – anglicky

Příspěvek byl publikován v rubrice novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *